Roštilj za dvorište

Kada poželite da provedete vreme u prirodi sa porodicom ili prijateljima, nema bolje od roštilja. Roštilj za dvoriste i Roštilj za baštu.Svi znamo da samo roštilj na ćumur tj ugalj/drva omogućava pravo uživanje u hrani. Pre pečenja roštilja, savet je da rešetku uvek podmažete slaninom kako biste sprečili lepljenje mesa ili povrća prilikom pečenja. U zavisnosti od vremena, potrebno je oko 25 minuta da se stvori neophodan žar za kvalitetan roštilj. Svaki roštilj u našoj ponudi ima nekoliko nivoa podešavanje rešetke za roštilj. Na manjoj udaljenosti od izvora toplote meso se brže ispeče, zato se preporučuje za ćevape, pljeske i manje komade mesa peći bliže žaru. Za deblje komade rastojanje treba biti veće, da bi se meso moglo ravnomernije izpeći. Meso treba češće okretati i nedozvoliti da zagori, na taj način će biti ravnomerno i dobro pečeno. Ako pečete ražnjiće meso treba iseći na komade iste veličine da bi se ravnomerno peklo i meso treba da bude tanje. Kada na roštilju pečete kobasice najpre bi ih trebalo zagrejati nad slabim žarom nekoliko minuta, a zatim premestiti na jači žar, kako ne bi popucale. Ako želite da zadivite masu i da vam meso dobije onu neodoljivu aromu prilikom pečenja, možete kupite roštilj sa poklopcem koji ćete staviti tokom pečenja kako bi se meso dobro nadimilo.  Napomena različite vrste uglja ili drveta daju različite ukuse hrani, zato prilikom odabira mesa posvetite pažnju i odabiru ćimura ili drveta.

U našoj ponudi možete naći kvalitetan rostilj za dvoriste i rostilj za bastu po povoljnim cenama.

Izvinjavamo se zbog neprijatnosti.

Pretražite ponovo šta ste tražili