рсд 0
Korpa

Nema proizvoda u korpi

рсд 0
Korpa

Nema proizvoda u korpi

 • +(381) 64 8620671

Kadice za Gepek

Kategorije proizvoda

Price Filter

Kadice za gepek predstavljaju neizostavnu opremu za svaki automobil. One omogućavaju da se prtljag bezbedno preveze do odredišta bez oštećenja.

Vrste kadica za gepek

Postoji nekoliko vrsta kadica za gepek koje se razlikuju po materijalu, veličini, obliku i nameni. Najčešće su izrađene od čvrstih plastičnih materijala poput polietilena visoke gustine koji je otporan na udarce i habanje. Mogu biti glatke ili imati teksturu kako bi sprečile klizanje prtljaga.

Osnovna podela

 • Univerzalne kadice koje odgovaraju većini modela automobila

 • Kadice po meri za određeni model ili marku vozila

Univerzalne kadice dolaze u raznim standardnim dimenzijama i oblicima pa se lako prilagođavaju gepeku. Kadice po meri precizno prate oblik gepeka i maksimalno iskorišćavaju raspoloživi prostor.

Jednostavnije i kompleksnije kadice

Jednostavnije kadice imaju čvrsto dno i vertikalne stranice. Kompleksniji modeli mogu imati i povišene ivice, pregrade, mreže za pričvršćivanje tereta, poklopce i druge dodatke. Neke kadice imaju mogućnost preklapanja radi lakšeg skladištenja kada nisu u upotrebi.

Kadice po veličini

Po veličini se dele na male, srednje i velike, u zavisnosti od zapremine gepeka. Male kadice zauzimaju samo deo prostora, dok velike u potpunosti ispunjavaju gepek. Moguće je kombinovati više manjih kadica da bi se iskoristio ceo raspoloživi prostor.

Kadice za različita vozila

Kadice namenjene putničkim vozilima su obično pliće i šire, dok kadice za karavane i SUV vozila imaju veću dubinu i visinu stranica. Za kombi vozila i dostavna kola se prave duže kadice koje pokrivaju ceo pod gepeka.

Posebne vrste kadica

Posebna vrsta su aluminijumske kadice koje su čvrste i izdržljive ali znatno lakše od plastičnih. Aluminijumske kadice pružaju dodatnu zaštitu prtljagu ali su i skuplje.

Dodatne karakteristike

Kadice mogu imati glatku unutrašnju površinu ili biti obložene protivkliznim materijalom kao što je guma, tekstil ili veštačka trava. To sprečava pomeranje i udaranje prtljaga tokom vožnje.

Neki modeli na dnu imaju ugrađene kukice ili vezice za pričvršćivanje prtljaga kaiševima ili zatezačima. Time se prtljag dodatno obezbeđuje od pomeranja.

Prednosti korišćenja kadica za gepek

 • Štite unutrašnjost gepeka od oštećenja

 • Zadržavaju tečnosti u slučaju curenja i prosipanja

 • Sprečavaju klizanje i udaranje prtljaga

 • Povećavaju iskorišćenost prostora u gepeku

 • Olakšavaju utovar i istovar prtljaga

Namena

Kadice za gepek su pogodne za prevoz raznih stvari poput namirnica, alata, sportske opreme, kućnih aparata, baštenskog nameštaja i drugih predmeta većih dimenzija. Mogu da posluže i za prevoz kućnih ljubimaca.

Saveti za kupovinu

Prilikom kupovine je važno odabrati kadicu odgovarajućih dimenzija koja precizno odgovara modelu vozila. Potrebno je obratiti pažnju i na kvalitet izrade, posebno na čvrstoću dna i stranica. Kod sklapanja i rasklapanja treba pratiti uputstvo proizvođača.

Održavanje

Kadice zahtevaju minimalno održavanje, uglavnom pranje vodom i blagim sredstvima po potrebi. Povremeno

treba proveriti da li na dnu ima oštećenja i po habanju zameniti novim modelom.

Zaključak

Pažljivim korišćenjem kadice za gepek mogu pružiti dugogodišnju zaštitu i olakšati transport različitog tereta. One su nezaobilazni deo opreme svakog vozila kojim se prevozi prtljag.

Kadice za gepek - sveobuhvatni vodič

Kadice za gepek predstavljaju nezaobilaznu opremu svakog automobila koji se koristi za prevoženje prtljaga. One omogućavaju da se različite vrste tereta bezbedno transportuju od polazišta do odredišta bez oštećenja i uz maksimalno iskorišćenje raspoloživog prostora.

Vrste kadica za gepek

Na tržištu se mogu naći brojne vrste kadica za gepek koje se razlikuju po materijalu od kog su napravljene, dimenzijama i obliku, dodatnoj opremi i nameni.

Materijali

Najčešće se izrađuju od čvrstih plastičnih masa kao što je polietilen visoke gustine. Ove plastike su izuzetno otporne na udarce i habanje pa dobro štite prtljag. Površina može biti glatka ili imati teksturu radi sprečavanja klizanja tereta.

Posebna vrsta su aluminijumske kadice koje su lake ali izuzetno čvrste i izdržljive. Prilagođene su prevozu težih predmeta i profesionalnoj upotrebi.

Dimenzije i oblik

Osnovna podela je na male, srednje i velike kadice. Jednostavniji modeli imaju standardne pravougaone dimenzije i oblik, dok se složenije kadice prilagođavaju obliku određenog modela vozila kako bi iskoristile sav raspoloživi prostor.

Visina stranica varira u zavisnosti od tipa vozila - putnička vozila, karavani, SUV-ovi, kombiji i kamioneti. Neki modeli imaju dodatke poput pregrada ili mreža za učvršćivanje tereta.

Namena

Kadice za putnička vozila su obično pliće i kraće, dok su kadice za teretna vozila dublje i duže. Postoje i univerzalne kadice pogodne za većinu automobila.

Specijalizovane kadice se prave za pojedine namene kao što su prevoz životinja, alata, sportske opreme itd. Mogu imati otvore za ventilaciju, pregrade i druge specifične dodatke.

Dodatna oprema

Razne vrste kadica mogu imati dodatnu opremu za lakše rukovanje i veću zaštitu prtljaga:

 • Točkići za lakše pomeranje

 • Ručke za nošenje

 • Brave i patent zatvarači

 • Nepomične ili pomične pregrade

 • Mreže i kukice za pričvršćivanje tereta

 • Protivklizni pod

 • Amortizeri za udarce

Prednosti kadica za gepek

Upotreba kvalitetnih kadica za gepek donosi brojne prednosti za vozilo i prtljag:

 • Štite enterijer vozila od oštećenja i prljanja

 • Zadržavaju tečnosti u slučaju prosipanja ili curenja

 • Sprečavaju pomeranje i udaranje prtljaga tokom vožnje

 • Maksimalno iskorišćavaju prostor gepeka

 • Olakšavaju utovar i istovar tereta

 • Teret ostaje nepromenjen i bezbedan tokom transporta

 • Produžavaju vek trajanja gepeka i vozila

Materijal i kvalitet

Prilikom kupovine kadice važno je voditi računa o kvalitetu materijala i izrade. Treba obratiti pažnju na:

 • Čvrstoću i izdržljivost materijala

 • Debljinu plastike ili aluminijuma

 • Kvalitet spojeva i ivica

 • Postojanost boje i otpor na UV zrake

 • Trajanje i vrstu garancije

Skuplje kadice renomiranih proizvođača pružaju i veću pouzdanost i trajnost.

Zaključak

Kadice za gepek predstavljaju neophodnu opremu svakog vozila koje se koristi za prevoženje prtljaga. Mudrim odabirom adekvatnog modela prema nameni i tipu vozila, vozilo se štiti od oštećenja a teret ostaje bezbedan.

Dugoročnom upotrebom kvalitetnih kadica za gepek se produžava vek trajanja vozila i znatno olakšava prevoženje raznog tereta. One predstavljaju nezaobilaznu opremu svakog automobila koji se koristi u transportne svrhe.

Prikaz 1–50 od 635 rezultata

BESPLATNA DOSTAVA

Za porudžbine naručene isključivo preko sajta. Ukoliko vaš račun za kupljenu robu iznosi iznad 20.000,00 din troškovi dostave kurirske službe idu na naš račun. Ovo važi isključivo za fizička lica.

POVRAT U ROKU OD 14 DANA

Za porudžbine naručene preko sajta. U roku od 14 dana možete vratiti robu ako vam se ne dopadne. Novac će vam biti vraćen nazad ukoliko niste oštetili proizvod.

GARANCIJA DO 2 GODINE

Uređaji marke PROSTO, ISKRA, HOME, SAL, HAUS imaju garanciju od 25 meseci i obezbeđen servis.

RADNO VREME

Vreme kada ćete napraviti i poslati porudžbinu nije vezano za naše radno vreme. Porudžbinu možete napraviti i poslati u bilo koje doba dana, bilo kada u nedelji.

OXO MARKET - Copyright © 2023 Sva prava zadržana.
Mapa Sajta
Politika Privatnosti
Uslovi Korišćenja