Sačevi

Naši sačevi su sastavljeni od posude i poklopca. Sacevi se izrađuju od lima ili gusa, i jedno je od najstarijih kuhinjskih posuda te jedan od temelja prave tradicionalne kuhinje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Pod sačem možete na jedinstven način odlično i ukusno ispeći jela od mirisnog hleba, piletine do ukusnog pečenja i hrskave pizze kao i morskih plodova. Poslastice ispod sača zavode vas karakterističnim ukusom i mirisom jer se hrana i začini za vreme pečenja u unutrašnjosti posude fino mešaju, dok se svi sokovi i mirisi sačuvaju. Naši sačevi pažljivo su izrađeni od kvalitetnih materijala zato omogućuju ravnomerno pečenje i nelepljivu površinu koja će omogućiti da se Vaša hrana svaki put ravnomerno zapeče. Na raspolaganju su sacevi u različitim dimenzijama za različiti broj osoba. Kuvanje pod sačem ima svoju jedinstvenost koju treba zapamtiti: potreban je fin žar. U sredinu saca položimo posudu, neka bude potpuno ravno postavljena, i žarom je pažljivo obložimo te njom prekrijemo i poklopac. Redovno proveravamo kako se jelo peče. Odstranimo žar sa poklopca, provjerimo jelo i po potrebi žar dodamo ili odstranimo. Pazite: za vrijeme pečenja posuda i poklopac se jako zagrijavaju zato njome pažljivo rukujte, najbolje u rukavicama.

Sač sa podizačem i lopaticom 40cm

7.301 RSD
17053 Posuda za sač (peku) pripada tradicionalnoj kuhinji u skoro celoj bivšoj Jugoslaviji. Tučani (gusani) je najčešći i najzahvalniji za održavanje. Dimenzije su od 30 cm (4-6 osoba), 40 cm (8-10 osoba). Hrana  pripremljena ispod sača je možda i najukusnije spremljena hrana. NAPOMENA: Sač sa podizačem podrazumeva da se kompletna gornja polovina sača (poklopac) otvara.   Uz ovu vrstu sača dobijete i lopaticu za podizanje poklopca.

Sač sa podizačem i lopaticom 33cm

5.686 RSD
17187 Posuda za sač (peku) pripada tradicionalnoj kuhinji u skoro celoj bivšoj Jugoslaviji. Tučani (gusani) je najčešći i preporučuje se čak i za početnike. Dimenzije su od 30 cm (4-6 osoba), 40 cm (8-10 osoba). Hrana  pripremljena ispod sača je možda i najukusnije spremljena hrana. NAPOMENA: Sač sa podizačem podrazumeva da se kompletna gornja polovina sača (poklopac) otvara.   Uz ovu vrstu sača dobijete i lopaticu za podizanje poklopca.

Sač sa poklopčićem 40cm

7.301 RSD
17431 Posuda za sač (peku) pripada tradicionalnoj kuhinji u celoj bivšoj Jugoslaviji. Tučani (gusani) je najčešći i najzahvalniji za održavanje. Dimenzije su od 30 cm (4-6 osoba), 40 cm (8-10 osoba). Hrana  pripremljena ispod sača je možda i najukusnije spremljena hrana. NAPOMENA: Sač sa poklopčićem podrazumeva da se sač otvara na gornji mali poklopčić, a može da se otvara i kompletna gornja polovina sača. Uz sač se dobija uputstvo za korišćenje.

Sač sa podizačem i lopaticom 60cm

26.249 RSD
17863 Sač sa podizačem podrazumeva da se kompletna gornja polovina sača (poklopac) otvara sa lopaticom koju dobijate uz njega. Posuda za sač (peku) pripada tradicionalnoj kuhinji u celoj bivšoj Jugoslaviji. Tučani (gusani) sač je najčešći i najzahvalniji za održavanje. Hrana pripremljena ispod sača je možda i najukusnije spremljena hrana. Sač od 60cm je namenjen za 14-16 osoba pa se najčešće koristi za profesionalnu upotrebu za restorane, pečenjare i za dogadjaje gde učestvuje veći broj ljudi. Uz sač dolazi uputstvo za korišćenje i održavanje pre i posle upotrebe. Prečnik sača: 60cm

Sač kovani 50cm HIT CENA

6.124 RSD
42194 Veoma kvalitetni sač domaće proizvodnje. Najbolji odnos cene i kvaliteta. U kompletu dolazi kovani sač sa tepsijom, tronošcem, mašom i obručem za žar. Prečnik sača: 50cm Pod sačem se mogu spremiti gotovo sve vrste mesa sa povrćem. Hranu spremljenu ispod sača karakteriše izvanredan ukus i miris, jer sav miris i sos prilikom pečenja ostaje unutra. Lak je za održavanje. Pre i posle svake upotrebe, potrebno je nauljiti ga.

Sač kovani 550mm

8.017 RSD
42195 Veoma kvalitetni sač domaće proizvodnje. Najbolji odnos cene i kvaliteta. U kompletu dolazi kovani sač sa tepsijom, tronošcem, mašom i obručem za žar. Prečnik sača: 55cm Pod sačem se mogu spremiti gotovo sve vrste mesa sa povrćem. Hranu spremljenu ispod sača karakteriše izvanredan ukus i miris, jer sav miris i sos prilikom pečenja ostaje unutra. Lak je za održavanje. Pre i posle svake upotrebe, potrebno je nauljiti ga.

Sač predstavlja tradicionalnu posudu za pripremanje jela "ispod sača". Priprema se može vršiti na otvoren prostoru (na vatri), ili u rernama svih vrsta šporeta. Naši sacevi su izrađeni od kvalitetnog materijala i pravljeni su da jelu daju poseban ukus.

tag: sacevi, sač cena, sac, sačevi prodaja, prodaja sača za pečenje, sac za pecenje, sac za pecenje prodaja, plinski roštilj, gusana glatka ploča, Fe duboka, ili kuvanje, Fe ploča, Fe duboka ploča