Sačevi

Naši sačevi su sastavljeni od posude i poklopca. Sacevi se izrađuju od lima ili gusa, i jedno je od najstarijih kuhinjskih posuda te jedan od temelja prave tradicionalne kuhinje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Pod sačem možete na jedinstven način odlično i ukusno ispeći jela od mirisnog hleba, piletine do ukusnog pečenja i hrskave pizze kao i morskih plodova. Poslastice ispod sača zavode vas karakterističnim ukusom i mirisom jer se hrana i začini za vreme pečenja u unutrašnjosti posude fino mešaju, dok se svi sokovi i mirisi sačuvaju. Naši sačevi pažljivo su izrađeni od kvalitetnih materijala zato omogućuju ravnomerno pečenje i nelepljivu površinu koja će omogućiti da se Vaša hrana svaki put ravnomerno zapeče. Na raspolaganju su sacevi u različitim dimenzijama za različiti broj osoba. Kuvanje pod sačem ima svoju jedinstvenost koju treba zapamtiti: potreban je fin žar. U sredinu saca položimo posudu, neka bude potpuno ravno postavljena, i žarom je pažljivo obložimo te njom prekrijemo i poklopac. Redovno proveravamo kako se jelo peče. Odstranimo žar sa poklopca, provjerimo jelo i po potrebi žar dodamo ili odstranimo. Pazite: za vrijeme pečenja posuda i poklopac se jako zagrijavaju zato njome pažljivo rukujte, najbolje u rukavicama.

Sač sa podizačem i lopaticom 40cm

7.749 RSD
Opis 17053 Posuda za sač (peku) pripada tradicionalnoj kuhinji u skoro celoj bivšoj Jugoslaviji. Tučani (gusani) je najčešći i najzahvalniji za održavanje. Dimenzije su od 30 cm (4-6 osoba), 40 cm (8-10 osoba). Hrana  pripremljena ispod sača je možda i najukusnije spremljena hrana. NAPOMENA: Sač sa podizačem podrazumeva da se kompletna gornja polovina sača (poklopac) otvara.   Uz ovu vrstu sača dobijete i lopaticu za podizanje poklopca.

Sač sa podizačem i lopaticom 33cm

6.249 RSD
Opis 17187 Posuda za sač (peku) pripada tradicionalnoj kuhinji u skoro celoj bivšoj Jugoslaviji. Tučani (gusani) je najčešći i preporučuje se čak i za početnike. Dimenzije su od 30 cm (4-6 osoba), 40 cm (8-10 osoba). Hrana  pripremljena ispod sača je možda i najukusnije spremljena hrana. NAPOMENA: Sač sa podizačem podrazumeva da se kompletna gornja polovina sača (poklopac) otvara.   Uz ovu vrstu sača dobijete i lopaticu za podizanje poklopca.

Sač sa poklopčićem 40cm

7.749 RSD
Opis 17431 Posuda za sač (peku) pripada tradicionalnoj kuhinji u celoj bivšoj Jugoslaviji. Tučani (gusani) je najčešći i najzahvalniji za održavanje. Dimenzije su od 30 cm (4-6 osoba), 40 cm (8-10 osoba). Hrana  pripremljena ispod sača je možda i najukusnije spremljena hrana. NAPOMENA: Sač sa poklopčićem podrazumeva da se sač otvara na gornji mali poklopčić, a može da se otvara i kompletna gornja polovina sača. Uz sač se dobija uputstvo za korišćenje.

Sač sa podizačem i lopaticom 60cm

26.249 RSD
Opis 17863 Sač sa podizačem podrazumeva da se kompletna gornja polovina sača (poklopac) otvara sa lopaticom koju dobijate uz njega. Posuda za sač (peku) pripada tradicionalnoj kuhinji u celoj bivšoj Jugoslaviji. Tučani (gusani) sač je najčešći i najzahvalniji za održavanje. Hrana pripremljena ispod sača je možda i najukusnije spremljena hrana. Sač od 60cm je namenjen za 14-16 osoba pa se najčešće koristi za profesionalnu upotrebu za restorane, pečenjare i za dogadjaje gde učestvuje veći broj ljudi. Uz sač dolazi uputstvo za korišćenje i održavanje pre i posle upotrebe. Prečnik sača: 60cm

Sač kovani 550mm

8.311 RSD
Opis 42195 Veoma kvalitetni sač domaće proizvodnje. Najbolji odnos cene i kvaliteta. U kompletu dolazi kovani sač sa tepsijom, tronošcem, mašom i obručem za žar. Prečnik sača: 55cm Pod sačem se mogu spremiti gotovo sve vrste mesa sa povrćem. Hranu spremljenu ispod sača karakteriše izvanredan ukus i miris, jer sav miris i sos prilikom pečenja ostaje unutra. Lak je za održavanje. Pre i posle svake upotrebe, potrebno je nauljiti ga.

Sač predstavlja tradicionalnu posudu za pripremanje jela "ispod sača". Priprema se može vršiti na otvoren prostoru (na vatri), ili u rernama svih vrsta šporeta. Naši sacevi su izrađeni od kvalitetnog materijala i pravljeni su da jelu daju poseban ukus.