Motorne testere

Prilikom kupovine motorne testere potrebno je da obratite pažnju na sledeće faktore koji su bitni kako biste bili sigurni da ste napravili pravi izbor.

Namena motorne testere: Pre nego što počnete da tražite koja je testera najbolje rešenje za Vaše potrebe, neophodno je da odlučite koja je njena namena, odnosno za koje poslove planirate da je koristite.

Odgovarajući motor i snaga motorne testere: najbolje je izabrati motornu testeru snage do 3KS ukoliko Vam je potrebna za povremene baštenske poslove. Ukoliko planirani radovi podrazumevaju zahtevnije poslove poput obaranja stabala u šumi, onda je preporuka da izaberete testeru snage preko 3KS.

Dužina vodilice motorne testere:  Ukoliko tražite motornu testeru za obavljanje lakših poslova u dvorištu onda je dovoljno da izaberete vodilicu koja ima dužinu između 35cm i 38cm. Vodilice dužine 45cm najčešće su korišćene za različite vrste radova pa i radove u šumi. Ukoliko ste profesionalni majstor, najbolje rešenje je da u skladu sa prirodom posla izaberete idealnu dužinu vodilice koja može da ide čak do 70cm.

Izbor proizvođača: kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta, postoje i pristupačniji proizvođači koji imaju odlične testere, a neki od njih su upravo Villager i Hyundai koje možete da pronađete na našem sajtu po izuzetno povoljnim cenama.

Benzinska motorna testera 1.6KW Iskra

21.249 RSD
Opis Testera kompaktnih dimenzija predviđena za hobi upotrebu. Nezaobilazan alat prilikom pripreme ogreva za domaćinstvo ili građevinskih radova. Opremljena je štitnikom za ruku koji sprečava moguće povrede pri radu. Drška je dizajnirana tako da osigurava siguran i stabilan stisak. Odlikuje je visok stepen iskorištenosti snage i mala težina. Tip: Motorna testera Zapremina motora: 45.8 cm3 Snaga: 1.6 kW Obrtaji: 3000 okr/min (u praznom hodu) Tip motora: 2-taktni (vazdušno hlađenje) Kapacitet posude za gorivo: 550 ml Kapacitet posude za ulje: 260 ml Dužina mača: 406 mm (16") Korak lanca: 8.255 mm (.325") Masa: 5.4 kg Proizvodjač: Iskra Slovenija Garancija: 2 godine

Benzinska motorna testera 1.2 kW ISKRA ERO

19.749 RSD
Opis ISKRA ERO testera kompaktnih dimenzija. Nezaobilazan alat prilikom pripreme ogreva za domaćinstvo ili građevinskih radova. Opremljena je štitnikom za ruku koji sprečava moguće povrede pri radu. Drška je dizajnirana tako da osigurava siguran i stabilan stisak. Odlikuje je visok stepen iskorištenosti snage i mala težina. Zapremina motora: 37 cm3 Snaga: 1.2 kW Obrtaji: 2700 - 12.000 min-1 Tip motora: 2-taktni (vazdušno hlađenje) Kapacitet posude za gorivo: 310 ml Kapacitet posude za ulje: 180 ml Dužina mača: 355 mm (14") Pribor: Kantica za pravljenje mešavine, 2 inbus ključa, šrafciger, ključ za svećicu/šrafciger, okrugla turpija Masa: 6 kg (bez mača i lanca)

Motorne testere na benzin namenje su profesionalcima i za kućnu upotrebu. Njihova namena je sečenje drveta, debala, priprema ogreva ili obrada drveta. Osnovni dodaci odnosno oprema za njih je lanac, mač i ulje Testere za drva ili motori za drva, kako se još nazivaju su alati namenjeni upotrebi od strane profesionalaca i upotrebi u domaćinstvu za sečenje drva i za pripremu ogreva. Osnovna namena koju imaju motorne testere je seča drveta, obrada drveta ili krčenje rastinja.